Geverifieerd

De Groepspraktijk Dessel

Introductie:

Als diëtiste werk ik met de Sana methode om mensen te begeleiden naar een gezonde levensstijl. De Sana methode is gebaseerd op de Mediterraanse voeding met aandacht voor voldoende groenten en fruit, volkoren graanproducten, noten, vis, olie,... 

Tijdens een eerste consultatie overlopen we je huidige eetpatroon. Op basis van de Sana methode krijg je dan 1-2 werkpunten waar je thuis mee aan de slag kan gaan. Na 2-3 weken wordt dit geëvalueerd en kan je verder werken aan deze punten of krijg je nieuwe werkpunten mee.

Zo gaan we stap voor stap te werk, zodat je geleidelijk aan kan wennen aan die nieuwe gezonde levensstijl.

De Sana methode is geschikt voor mensen met overgewicht, ondergewicht, diabetes type II, hoge cholesterol, hart- en vaatziekten, zwangeren, kinderen,... Uiteraard wordt bij iedereen individueel gekeken naar de werkpunten en is dit verschillend van persoon tot persoon, zo zal ik andere accenten leggen bij een zwangere vrouw dan bij iemand die gewicht moet verliezen.

Als diëtiste ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het FODMAP-dieet omdat ik merkte dat er toch veel mensen zijn met darmklachten. Het FODMAP-dieet is specifiek gericht naar mensen met een spastische darm. Dit dieet bestaat uit 3 fasen. In een eerste fase ga je verschillende voedingsmiddelen vermijden, deze voedingsmiddelen test je opnieuw in de tweede fase om er zo achter te komen welke bij jou klachten veroorzaken. Wanneer je al deze voedingsmiddelen hebt getest, ga je naar fase 3 nl gezonde voeding waarbij je de voedingsmiddelen vermijdt die bij jou klachten geven.

Tot slot ben ik ook gespecialiseerd in de begeleiding van personen met een eetstoornis. Helaas is voor veel mensen eten of alles wat met eten te maken heeft een strijd. Samen met jou ga ik deze uitdaging aan om te leren hoe je met je eetstoornis kan leven en toch kan genieten van alles wat met eten te maken heeft.

 


Rubrieken / diensten:
Allergieën en intoleranties Cholesterol Diëtist Diabetes Eetstoornissen Prikkelbaar darm syndroom Vermageren Voedingsadvies Voedingsconsulent


Voorgestelde dietistes

Liesbet Onghena
Geverifieerd
Ik ben een gediplomeerd diëtiste, afgestudeerd in 2009 aan de Plantijn hogeschool te Antwerpen. Als dië...
Kallobaan 93
9120 Beveren


Attitude
Geverifieerd
Als diëtiste word ik dagelijks geconfronteerd met eetproblemen in de meest ruime zin van het woord en het voorsc...
Kiewitstraat 130
3500 Hasselt


Sara Lauwers Diëtiste diabeteseducator
Geverifieerd
Waarvoor kunt u bij mij terecht? Als diëtiste verstrek ik voedingsadvies op maat. Of u nu wil vermageren...
Markgravelei 51
2018 Antwerpen

Neem contact op


Adresgegevens

De Groepspraktijk Dessel
Turnhoutsebaan 21D
2480 Dessel
Nu gesloten

Maandag

00:00 t/m 00:00

Dinsdag

13:00 t/m 16:00

Woensdag

09:00 t/m 12:00

Donderdag

00:00 t/m 00:00

Vrijdag

13:00 t/m 18:00

Zaterdag

00:00 t/m 00:00

Zondag

00:00 t/m 00:00